Verbeeten Challenge

Samen sterk in de strijd tegen kanker in eigen regio!

Verbeeten Challenge: 1000 in 1 dag (www.verbeetenchallenge.nl).


Op zaterdag 12 april 2014 heeft een uniek Brabants sportevenement plaats gevonden. Een groot aantal Trappistentrappers heeft deelgenomen, vele met een persoonlijke reden, en de meeste om ons lid Corina van den Broek (wel bekend van haar boek 'Neeltjes tour'), als een van de organisatoren, een hart onder de riem te steken.

De Verbeeten Challenge 2017 'Samen sportief tegen kanker' werd gereden op zondag 9 April.
Met meer dan 40 mannen en vrouwen werd om acht uur een koude start gemaakt op Stuivezand richting het Verbeeten Instituut in Breda. Na een bakje koffie om op te warmen vertrok de snelste groep om negen uur in Breda, vrijwel meteen gevolgd door de tweede groep, de temperatuur was intussen al een stuk aangenamer. Bij aankomst in ‘s-Hertogenbosch was er gelegenheid om wat te eten waarna de tocht richting Tilburg werd voortgezet. Hier kregen ze een groots ontvangst en natuurlijk moesten ze op de foto met Verbeeten ambassadeur en oud-Tourwinnaar Jan Jansen.  De rit ging verder richting Breda om bij Ulvenhout af te draaien naar Stuivezand  waar ze ’s middags met 155 km in de benen weer  arriveerden, missie volbracht! De een wat meer vermoeid dan de ander maar allemaal met een voldaan en tevreden gevoel. Zowel het aantal deelnemers van onze vereniging als de opbrengst is dit jaar weer toegenomen, chapeau!     


De deelnemers van 2017.De Verbeeten Challenge is als volgt opgezet:
De uitdaging is om – het liefst in team/clubverband – gezamenlijk 1000 kilometer af te leggen. Hiervoor zijn meerdere routes uitgestippeld: ieder teamlid mag zelf bepalen aan welk onderdeel hij/zij meedoet.Het doel is om aandacht te vragen voor Instituut Verbeeten. Met vestigingen in Tilburg, Den Bosch en Breda (waar ook de routes langslopen) werkt dit topklinisch medisch centrum dagelijks aan betere behandelmethodes tegen kanker. Maar aandacht alleen is natuurlijk niet voldoende. Een financiële steun in de rug zijn is minstens zo belangrijk. De volledige opbrengst gaat daarom rechtstreeks naar het Verbeeten Fonds (www.verbeetenfonds.nl) . Het Verbeetenfonds ondersteund het Verbeeteninstituut in Tilburg, Breda en Den Bosch (www.verbeeteninstituut.nl) en zet zich in voor de ontwikkelingen en onderzoeken tegen kanker in onze eigen regio zonder enige ondersteuning van het KWF.

Voor meer informatie zie bovenstaande website.
 

En natuurlijk op de foto met Jan Jansen himself.
   

Onze sponsoren: