Veldtoertocht

Op de 4e zondag van oktober organiseert onze veldtoertochtcommissie onze eigen veldtoertocht (VTT). Dit evenement is voor iedereen toegankelijk, onze leden mogen gratis deelnemen. Elk jaar mogen wij tussen de 700 en 1500 deelnemers verwelkomen. 
In 2017 wordt de toertocht gereden op zondag 22 oktober.Onze VTT kent 3 afstanden, namelijk 25, 45 en 55 kilometer. De 55 km-tocht,is vrij uniek onder de West-Brabantse en Belgische Nooder-Kempen tochten. De 40 km en 55 km vallen grotendeels samen, na circa 35 km is er een splitsing waarbij een extra lus van 15 km kan worden gereden.

De route is volledig uitgepijld, op gevaarlijke oversteekplaatsen staan gecertificeerde verkeersregelaars en er is een verzorgingspost onderweg, bij de 55 km is er een extra post. Bij de verzorging kunnen deelnemers wat eten en drinken, tevens is hier materiaal hulp en eventueel EHBO. 

De tocht voert langs verschillende natuurgebieden zoals bijvoorbeeld het Oekelsbos, De Berkte, de Galderse Meren, het Mastbos, Meerse Bergen, De Mosten en de Krochten.
Het parcour is zeer gevariëerd en is onder nagenoeg alle weersomstandigheden goed berijdbaar met MTB of crossfiets.

De veldtoertocht 2016 werd op zondag 23 oktober, op een prima parcour onder goede weersomstandigheden, verreden. Foto's van de tocht zijn te zien op onze fotopagina.


Benieuwd naar onze tocht: https://www.youtube.com/watch?v=QwrKzUi1UJ8, met dank aan Hans Kunenborg.
 
       

Onze sponsoren: