Senioren


Maart t/m September

Al vele jaren rijden de senioren op zondagochtend hun wegritten verdeeld in de groepen A, B, B/C, C en D. Het vertrek is om 9.00 uur bij Café Stuivenzand Bredaseweg 43 te Zundert, onze thuisbasis. Slechts voor enkele lange ritten wordt het tijdstip vervroegd. Tussen 11.30 en 12.30 uur zijn de groepen terug op Stuivenzand.
Elke groep heeft een volgbus (met vaste chauffeur) waarin reservemateriaal wordt vervoerd voor pech onderweg. Daarnaast vergroot de volgbus de veiligheid van de groep als een soort van natuurlijke buffer voor achterop komend verkeer.
De route wordt elke zondag door een aangewezen lid ( de rituitzetter) bepaald. Hierdoor ontstaan vele variaties in de routes. Het jaarprogramma met de aankondiging van de namen van de rituitzetters en het te rijden aantal kilometer wordt in het begin van het seizoen bepaald, latere veranderingen worden tijdig in 'De Bode' en op het forum (onder Fietstochten) gemeld.
Ongeveer 4 leden per groep zijn aangewezen als wegkapitein of ook wel coördinatoren genoemd. Zij zorgen voor een goed functionerende groep, vooral met het oog op de veiligheid. Wanneer het aantal fietsers in een groep groter is dan 26, wordt de groep door de kapiteins verdeeld in 2 kleinere die met een onderlinge afstand van circa 100 meter dezelfde route rijden. 


Deze ritten op zondagochtend en zaterdagavond zijn toerritten en GEEN wedstrijden. Om toch aan de competitiedrang van de geoefende fietser te voldoen heeft WTC De Trappistentrappers een 2-tal klassementen.

Het aanwezigheidsklassement wordt bepaald aan de hand van de intekenlijsten die voor aanvang van de zondagochtendritten getekend dienen te worden door de aanwezige leden. Voor elke intekening wordt 10 punten verkregen. Dit aantal krijgen de leden die op de algemene jaarvergadering aanwezig zijn ook toebedeeld.
Op de 4e zondag na bloemencorso wordt na de afsluitende koninginnenrit het aanwezigheidsklassement bekend gemaakt.

Naast het aanwezigheidsklassement is er een clubkampioenschap dat bestaat uit het genoemde aanwezigheidsklassement en de uitslagen van de 2 wedstrijd-evenementen van onze vereniging, nl. de tijdrit en de clubcross. Dit clubkampioenschap wordt bij de jaarvergadering in Januari bekend gemaakt.
De uitslag vind u op de pagina clubkampioenschap.

Tijdens de zomertijdperiode wordt op woensdagavond een vaste trainingronde van ca. 60 km verreden waar alle senioren en jeugdleden kunnen aansluiten. Tot 1 mei is het vertrek om 18.30 uur vanaf Stuivenzand. Na 1 mei wordt er in 2 groepen gereden: A/B-nivo vertrek om 18.45 en C/D-nivo+jeugd om 19.00 uur. De afstand van de ronde kan per week in overleg binnen de groep worden verlengd of verkort, afhankelijk van b.v. de weersomstandigheden. De trainingsronde is géén clubrit, er is geen volgbus aanwezig.

Oktober t/m Februari
In de wintermaanden wordt door WTC De trappistentrappers het vervoer naar en van veldtoertochten ofwel MTB-tochten in de omgeving geregeld. Een aantal leden maakt hier gebruik van.
Zolang het weer dit toelaat rijd er één groep een vaste route (de winterronde) op de weg. Indien beschikbaar is dit ook met volgbus.
Op de 4e zondag van oktober organiseren we onze eigen veldtoertocht, zie veldtoertocht. Behalve deelname van tientallen eigen leden zijn op deze dag circa 80 leden actief met de organisatie.  

Onze sponsoren: