Uit de Bode

Bode van 20-09-2017
Trappistentrappers op verkenning

Een nieuwe winterronde, de veldtoertocht, de Koninginnenrit, een nieuwe locatie, er wordt wat af verkend aan het einde van het seizoen. Vele leden in diverse club commissies hebben er bijna een dagtaak aan, zelfs op zondag als ze gaan fietsen met de groep.
Afgelopen zondag was de opkomst bij zowel de A als de B groep gering, samen rijden was dus een goede optie. Ronald van den Broek wist er een mooie rit van te maken naar Moerdijk, 100 km met twaalf man en gewoon lekker gefietst.
Met 19 leden vertrok de BC groep voor een hele mooie rit richting Dongen, de favoriete richting van rituitzetter Berry Hartman. Hoewel de 92 km lange rit zonder spectaculaire gebeurtenissen verliep was er allerminst sprake van een saaie rit.
Voor de zeven man tellende C groep werd het een soort ploegentijdrit van 92 km en dat was best zwaar, zeker voor een drietal dat al enige weken niet meer gefietst had. Een kleine groep betekent extra veel kopwerk. Door een verkeerde afslag werd de terugweg hetzelfde als de heenweg maar dat mocht de pret niet drukken. De chauffeur had deze keer een makkie.
De wegomleiding, eigenlijk een wegafzetting want de omleiding mocht je zelf zoeken, in het centrum van Hoogstraten zorgde voor het nodige puzzelwerk voor de D groep om een doorgang richting Wortel te vinden. Hoogstraten kent geen geheimen meer voor de elf aanwezigen, zoveel straatjes hebben ze gehad. Een politieagente bracht uitkomst, zij adviseerde de groep om via Achtel naar Wortel te rijden. De rest van de rit, een verkenning van de aankomende koninginnenrit, verliep overigens prima.
Het einde is nabij
Van het Trappistentrappers wegseizoen dan toch, met nog één rit te gaan staat op 1 oktober de afsluitende Koninginnenrit op het programma. Een rit van ca 60 km in aangepast tempo met halverwege een koffie-met-gebak pauze, mag je niet missen! Het vertrek is om 9.00 uur vanaf Stuivezand en alle leden kunnen hieraan deelnemen. Na afloop volgt dan een gezellig samenzijn bij café Stuivezand waar diverse huldigingen plaatsvinden en het afgelopen seizoen in het kort (tip voor de voorzitter)wordt doorgenomen.

Feest
Wat je óók niet mag missen is het jaarlijkse teerfeest, diezelfde middag vanaf 15.00 uur. Zoals altijd staat de feestcommissie garant voor een prachtig feestje. De uitnodiging met tekst en uitleg hebben alle leden via de mail ontvangen, vergeet nu niet jezelf op te geven bij Judith: judithvanderkloof@gmail.com. Graag uiterlijk zondag aanstaande!

Programma
Voor de laatste gewone rit van dit seizoen, zondag 24 september, valt de eer te beurt aan Michel Christianen om een rit van 100 km uit te zetten voor de A groep, John Adriaensen de rit van 95 km voor de B, Jos van Bergen de rit van 90 km voor de BC en Gerard van Gastel de 80 km rit voor de D groep. De C groep gaat de Koninginnenrit verkennen. Alle groepen gaan om 9.00 uur van start.
En we zijn nog niet klaar met verkennen, met onze mountainbikers en veldrijders spreken we af aanstaande zaterdag om 14.00 uur op Stuivezand om de eigen Trappistentrappers veldtoertocht van zondag 22 oktober te gaan verkennen.
 

Bode van 13-09-2017

Stille wegen op de vroege zondagochtend.

Jasjes met lange mouwen en beenwarmers op de kille zondagochtend. Eind volgende week begint de herfst, de winterkleding kan weer opgezocht worden.
De A groep reed afgelopen zondag met twaalf man een ronde van ruim 100 km naar Wechelderzande, er vielen geen bijzonderheden te melden.
Met elf personen reed de B groep een mooie ronde van 90 km naar Kruisland, enkele leden van deze groep sloten bij de BC aan, ook hier geen bijzonderheden.
De 28 leden van de BC groep reden  gesplitst in twee groepen, net als de A groep een mooie ronde Wechelderzande maar dan in tegenovergestelde richting. In eerste instantie zorgde een verloren bidon voor wat oponthoud en bij terugkomst was er bij Minderhout een klein valpartijtje, geen ernstige gevolgen maar toch even schrikken.
Een avontuurlijke rit noemde een van de elf C groep leden hun rit die via Made liep. Nadat ze verkeerd waren gereden bij Prinsenbeek werden ze even later de pas afgesneden door een motor die met te hoge snelheid een bocht nam en ternauwernood aan een valpartij wist te ontkomen. De rit werd na het hergroeperen voortgezet maar daarbij werd over het hoofd gezien dat de chauffeur de motorrijder nog psychische hulp aan het bieden was. De twee laatste renners uit de groep zagen dit wel en hebben op de bus gewacht. Met de bus er weer bij werd de achtervolging ingezet naar een groepje dat ze in de verte zagen fietsen. Dit bleek echter de jeugdgroep te zijn die richting Biesbosch fietste waarna het tweetal er maar een eigen versie ‘rondje Made’ van gemaakt heeft. De bus ging verder op zoek naar de C groep, helaas zonder resultaat. De resterende C groep leden kwamen pas na een viertal kilometer tot de ontdekking dat de volgbus plus twee groepsleden ontbraken waarop ze de weg terug hebben gevolgd, maar geen bus meer te zien. Omdat niemand het telefoonnummer van de chauffeur wist werd besloten om de rit te vervolgen zonder de volgbus. In de laatste 25 km zorgde een gevalletje kramp opnieuw voor vertraging.
Met de route op je hand fiets je door het hele land dacht de rituitzetster van de D groep, maar dat bleek niet echt te kloppen. Er werd nogal eens verkeerd gereden of krap aan richting aangegeven, soms met wat verkeersoverlast en soms met een noodstop tot gevolg. De straffe wind was ook niet echt in hun voordeel, vooral de terugweg van de 80 km lange rit door het mooie gebied richting Heiningen werd dan ook een behoorlijke uitdaging voor de tien D groep leden.

Veldtoertocht
Vanaf zaterdag 16 september wordt wekelijks op zaterdagmiddag onze eigen veldtoertocht verkend. Liefhebbers om mee te rijden kunnen om 14.00 uur aansluiten op Stuivezand. Ook met het oog op de naderende veldtoertocht van 22 oktober worden de verkeersregelaars verzocht om hun pasje tijdig in orde te hebben.
Programma
Zondag 17 september zet Herman de Bruijn een 100 km rit uit voor de A groep, Ronald van den Broek 90 km voor de B en Ad Peeters 80 km voor de C groep. De BC en de D groep verkennen de koninginnenrit met respectievelijk Ad Struijs en Frans van Saane. bovenstaande groepen vertrekken om 9.00 uur. De jeugdgroep gaat een rondje Biesbosch rijden van 110 km, zij vertrekken om 8.00 uur!

Bode van 06-09-2017

 

Terwijl de bloemencorsowagens op de frisse zondagochtend het eerste daglicht mochten aanschouwen ging een flinke groep Trappistentrappers van start voor haar wekelijkse rondje.
Traditiegetrouw wordt met Bloemencorso het ‘van Boxel’ rondje gereden, een enigszins aangepaste versie van het rondje dat fietsclub Kees van Boxel uit Galder op zondag en woensdagavond placht te rijden. Afgezien van de kilte in de vroege ochtend was het eigenlijk perfect fietsweer en dat kwam de opkomst zeker ten goede. Er stond om acht uur op Stuivezand dan ook een mooie mix van 25 figuranten uit alle groepen, van jeugd tot A groep. Rijdend in één groep legden zij de 64 kilometers door Baarle Nassau en Chaam in gestaag tempo af. Een mankementje aan een fiets en een lekke band werden zonder vertraging opgelost. Onder dergelijke ideale omstandigheden werd het geplande C tempo al snel BC tempo. Met een gemiddelde van ruim 33,5 km in het uur, en dan nog genoeg energie over voor een stevige eindsprint, stonden ze voor tienen alweer terug op het thuishonk. Mooi op tijd want Zundert en omgeving was al aardig aan het dichtslibben en dan is er nauwelijks nog doorkomen aan.

Trainingsrondje
Vanaf heden is het vertrek voor het woensdagavond trainingsrondje om 18.30 uur. Indien mogelijk in twee groepen. Zorg ook dat je verlichting goed in orde is!

Programma voor zondag 10 september
Terug naar de realiteit van alledag, niks niet bouwen niet meer, niet meer slapen in de tent maar gewoon weer thuis op je eigen vertrouwde veldbedje. En zondagmorgen weer fris en monter om 9.00 uur op Stuivezand waar  John Castelijn dan klaarstaat met een 100 km lange rit voor de A groep, Ruud Tax met een 90 km rit uit voor de B, Bas Verheijen een 80 km rit voor de BC, Maurice Rockland een 80 km rit voor de C en José Vanlaerhoven een 80 km lange rit voor de D groep. Afhankelijk van de groepsgrootte fietst de jeugd een eigen rondje of sluit bij een senioren groep aan.
Zoals gezegd vertrekken alle groepen om 9.00 uur. 

Bode van 30-08-2017

De zondag had werkelijk alles te bieden wat een Trappistentrapper zich kan wensen, lekkere temperatuur, weinig wind, een uitbundige zon én een behoorlijke opkomst. Wat een prachtige afsluiting van augustus, fietsen in optima forma!

Veertien renners sterk was de A groep afgelopen zondag, Monique van de Ree was de enige dame in het gezelschap. De groep reed een 103 km lange rit, gemakshalve rondje Lage Zwaluwe genoemd. Jammer dat sommige automobilisten soms corrigerend willen optreden en daardoor bewust een fietsgroep hinderen. Buiten dat is er prima gefietst, geen bijzonderheden te melden.
De B groep was maar liefst twee keer zo groot als vorige week, met twaalf man reden ze een ruim 100 km lange rit langs Geertruidenberg en Moerdijk. Mooi tempo, goed gefietst zonder enig oponthoud.
Datzelfde geldt voor de BC groep waarbij de jeugdgroep zich had aangesloten. Die groep reed een 83 km lange ronde om Baarle-Nassau heen. Met 26 man waaronder rituitzetter Janus Domen die weer knap hersteld is van zijn zware blessure opgelopen bij de Koos Moerenhout Classic.
Ook de vijftien leden, waaronder twee dames, van de C groep hadden geen klagen over hun rit ook al hadden ze twee extra lusje in verband met braderieën. Door goede stuurmanskunsten bleef de klapband, precies in een bocht, zonder gevolgen. Met een mooi tempo werden de 93 km via Essen langs Woensdrecht en Bergen op Zoom vlotjes afgelegd en zaten ze weer bijtijds op het terras.
Met elf man vertrok de D groep voor een rit van 82 km. In het eerste gedeelte naar Roosendaal een tiental viaducten om dan langs Nieuwmoer via het parcours van het woensdagavondrondje weer huiswaarts te keren. Net als de andere groepen geen bijzondere voorvallen te melden, al moest Gerda wel veel moeite doen om in de pauze haar banaan te bemachtigen.

Winterseizoen
Het lijkt nog zo ver weg, maar met nog maar vijf ritten in het wegseizoen voor de boeg komt het winterseizoen voor de Trappistentrappers in rap tempo dichterbij. De eerste van die vijf is de bloemencorsorit en de laatste de koninginnenrit die dit jaar op 1 oktober valt. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verschillende leden hun mountainbike weer stofvrij hebben gemaakt en hun eerste ritten door de plaatselijke bossen gemaakt hebben. Met het oog op onze eigen veldtoertocht van zondag 22 oktober is een groepje ook deze rit al aan het verkennen. En natuurlijk blijven de Trappistentrappers niet alleen in het veld maar ook op de weg actief met de winterronde, zolang het weer dit toelaat.

Bloemencorso
Over het programma van zondag 3 september kunnen we kort zijn, de bloemencorsorit is standaard een rondje van Boxel van een kleine 70 km. In theorie op C tempo, in de praktijk is het meestal flink doortrappen geblazen. Vertrek om 8.00 uur vanaf Stuivezand.


Bode van 23-08-2017


 
Opstellen voor vertrek.
 

De A groep reed afgelopen zondag met 12 man een rondje van 109 km over Klundert en Dinteloord. Ondanks de wind lag het tempo behoorlijk hoog. Bijzonderheden deden zich tijdens de rit niet voor, gewoon lekker gefietst.
Een goede wielrenner drinkt niet, de betere kan er tegen. Na een feestje op zaterdagavond bij ploeggenoot André reed de B groep zondag slechts met 6 man waarvan de helft z’n bed nauwelijks had gezien. Een historisch dieptepunt?  We noemen het liever een omslagpunt, het kan vanaf nu alleen nog maar beter worden. Het was naar eigen zeggen een ‘katerrit’ van 107 km naar Diessen. Als een pilsje gelijk is aan twee boterhammen dan hadden die mannen wel een heel brood op, met zoveel energie is het geen wonder dat ze bijna 35 per uur reden.
Om de afgesproken afstand niet te overschrijden werd de ronde van de BC groep iets ingekort zodat ze met een keurige 93 km weer terug op Stuivezand stonden. Met 15 man reden ze een mooie rit over Moerdijk en Oud Gastel. Voor één van de feestgangers die in deze groep meereed was de inspanning op de vroege ochtend nog net iets teveel gevraagd.
Elf mannen en een dame telde de C groep. Peter van den Bergh als debuterend rituitzetter had een mooie rit voor hen van 87 km naar de polders achter Woensdrecht. Het vertrek over Nispen en terugkomst langs Wuustwezel zorgde voor een welkome afwisseling. De chauffeur kon werkeloos toezien en dat is altijd een goed teken.
Al om acht uur ging de D groep van start voor een laatste lange rit van dit seizoen, een 132 km lange Oesterdamrit. Ze vertrokken via Putte langs het Spuikanaal bij Bath naar de Oesterdam waar het intussen was gestopt met zachtjes waaien. Eenmaal de dam overgestoken werd na een klein rondje op Tholen opnieuw koers gezet richting Oesterdam om deze een tweede maal over te steken. Enigszins in de luwte van een andere fietsgroep verliep ook deze keer naar behoren. Twee keer de Oesterdam gevolgd door de kasseien in Woensdrecht, de vele kilometers en het behoorlijke tempo maakten het een pittig rondje, maar wel eentje met twaalf tevreden Trappistentrappers. Chauffeur Piet van Hees was zo begaan met de groep dat hij ze op de Oesterdam zelfs op het fietspad nog volgde.

Mededelingen
Op woensdag 30 augustus gaat de woensdagavondrit om 18.30 uur van start in verband met de vroeger invallende duisternis. Nog wel in twee groepen vertrekken aub en vergeet je verlichting niet!
Fietskleding ten behoeve van Afrikaanse fietscollega’s kan nog altijd worden ingeleverd bij Jack van Hoydonck.
Wil je het clubblad liever digitaal of juist de papieren versie ontvangen, neem dan even contact op met de secretaris.  

Programma
Op zondag 27 augustus zet Michel Christianen een rit van 100 km uit voor de A groep, Kees Smits een rit van 90 km voor de B groep, Janus Domen een rit van 80 km voor de BC, Henk Schrauwen een rit van 80 km voor de C en Gerda Nouws een rit van 75 km voor de D groep.
 

Bode van 16-08-2017

Trappistentrappers in vakantiemodus


Pauze in Willemstad


Met zoveel leden op vakantie is het wel wat rustiger zondagochtend op Stuivezand. Toch lukt het de vijf Trappistentrappers groepen steeds op voldoende sterkte van start te gaan voor een mooie fietstocht.
In een kleinere groep, of in het geval van de D groep met wat minder ervaren renners erbij, is het niet altijd eenvoudig om iedere week een rituitzetter te vinden. Het is ook nogal een opgave om een groep wielrenners een veilige en liefst ook nog mooie rit van zo’n 85 km voor te schotelen. De rit dient van te voren goed verkend te zijn om tijdig aanwijzingen te kunnen geven en onnodig oponthoud te voorkomen, in die voorbereiding gaat best wel wat vrije tijd zitten. Gelukkig zijn er regelmatig leden uit andere groepen bereid om deze taak op zich te nemen zoals Ada Aernouts dat afgelopen zondag deed. Zij verzorgde de 87 km lange rit naar Willemstad voor de tien D groep leden, een prima verlopen rit door een mooie omgeving waar het goed fietsen is.
Ook Anita van Aert behoort tot die gewaardeerde groep van gast-rituitzetters maar zij had zondag voor haar eigen C groep een rit in petto. Inclusief de jeugd zijn zij met 22 man van start gegaan voor een 85 km lange rit rondom Breda. Mooie rit door de bosrijke omgeving van Oosterhout en het Ulvenhoutse Bos waarbij de oplettende fietser zelfs nog reekalfjes kon zien oversteken. Buiten de lekke band geen bijzonderheden te melden.
De BC groep reed 24 man sterk, in twee groepen verdeeld, een rondje Rijkevorsel van 87 km onder leiding van Kees Jacobs. Onderweg kwamen ze zowel de B als ook de C groep tegen en meerdere malen zichzelf, dat wil zeggen leden van de eerste groep die de route niet helemaal goed hadden begrepen. Door het mooie tempo stonden ze weer lekker op tijd terug op Stuivezand.
Voor de B groep had Denis-Jan Groen een rondje Wechelderzande van ruim 100 km op het programma met de nodige onbekende weggetjes. Enkele lekke banden onderweg kon de 17 mannen er niet van weerhouden het strakke tempo aan te houden.
Net als de D groep reed ook de A groep met tien man een rondje Willemstad met dat verschil dat het wat harder ging, tien km langer was en dat ze een koffiestop hadden in Willemstad, gewoon zomaar voor de broodnodige variatie. De geruchten zijn dat ze dit volgend seizoen maandelijks gaan doen, het zal druk worden in de A groep.

Mededelingen
De bestelde clubkleding kan worden afgehaald bij Jack van Hoydonck, verouderde clubkleding of fietskleding kun je daar inleveren ten behoeve van Afrika. Dat mag ook als je géén kleding besteld hebt.
Mocht je geen clubblad hebben ontvangen neem dan contact op met Jack Hendrickx.

Programma
Op zondag 20 augustus gaat Ferdinand Lakens een rit van 100 km uitzetten voor de A groep, Henk Havermans heeft een rit van 90 km voor de B groep, Jack Hendrickx een rit van 90 km voor de BC groep en Peter van den Bergh een rit van 90 km voor de C groep. Deze groepen vertrekken om 9.00 uur.
De D groep gaat haar laatste lange rit van dit seizoen rijden, het wordt een stevige Oesterdamrit van 130 km. Zij vertrekken om 8.00 uur!  
 


Bode van 09-08-2017

 
Lars de Jong wereldkampioen wielrennen.

Dat fietsen en genieten hand in hand gaan bij de Trappistentrappers is al lang bekend, afgelopen zondag werd dat weer maar eens bevestigd.
Met een kersverse Sara een mooie fietstocht maken met koffie en gebak erbij, of een mooie ronde Oesterdam fietsen met een echte wereldkampioen in je peloton en na afloop met zijn allen getrakteerd worden op overheerlijke koffiekoeken.

Wereldkampioen
Het begon vorige week bij de 2017 INAS World Cycling Championships in Assen, het wereldkampioenschap wielrennen in de G-categorie. Op dinsdag behaalde clubgenoot Lars de Jong de zilveren medaille bij de individuele tijdrit, een prestatie van formaat. Maar er zat nog meer in voor hem, op vrijdag wist hij in de derde ronde van de wegwedstrijd te ontsnappen aan het peloton en na een lange solo kwam hij met ruim een minuut voorsprong over de finish. Het ging als een lopend vuurtje door de vereniging: Lars is wereldkampioen wielrennen!

Zondagsritten
Met Lars in de regenboogtrui in hun midden ging de A groep van start voor een 109 km lange Oesterdamrit. Ook deze keer hadden enkele B renners zich bij de A groep aangesloten zodat ze met 14 man van start gingen. Onderweg een paar keer temporiseren maar wel als één groep weer aangekomen.
De B groep reed met 15 man een mooie, vlekkeloze rit van 107 km langs Moerdijk en Willemstad. Het tempo was stevig maar door allen goed te doen.
De 24 man tellende BC groep met de daarbij aangesloten jeugdgroep reed een mooie, maar door het vele draaien en keren ook wel taaie rit. Een rit die deels door Belgie voerde, richting Stabroek, en langs Hoogerheide weer huiswaarts ging. Al snel na aanvang werd de groep vanwege de omvang gesplitst. Een omleiding en één lekke band, maar dat mocht de pret niet drukken, na 103 km stonden ze weer op Stuivezand.
De C en D groep reden samen, 18 mannen die onder leiding van Hennie Feskens een 85 km lange rit rond Zundert reden, zo ongeveer dan toch. Een moeizaam begin met drie lekke banden in de eerste 15 km en het daarbij behorende oponthoud. De pauze, die de C groep normaal niet kent, kwam goed van pas om wat reparatiewerk te verrichten aan enkele fietsen. De rit verliep verder prima, het tempo was voor allen acceptabel.
Om het wereldkampioenschap van Lars te vieren bood de familie de Jong bij aankomst op Stuivezand alle fietsers een heerlijke koffiekoek aan, waarvoor onze hartelijke dank!

Sara’s toerke
Je kon er niet omheen dat er een jarige was in de damesgroep, de bus versiert en jarige Judith in een gele trui met rugnummer 50. Het kostte wat moeite om de rit uit te zetten, maar het was de moeite dubbel en dwars waard. De 13 dames genoten van een hele mooie rit langs Stampersgat en Fijnaart om vervolgens in het buitengebied tussen Sprundel en Zundert getrakteerd te worden op koffie met gebak.  

Programma
Zondag 13 augustus is het aan Danny Antonissen om een 100 km rit uit te zetten voor de A groep, John Daems  100 km voor de B, Berry Hartman 85 km voor de BC, Anita van Aert  85 km voor de C en Ada Aernouts een 85 km rit voor de D groep. De jeugdgroep sluit bij de D groep aan.

   

Onze sponsoren: